Let og billig mad

Let og billig mad

Opskrifter til let og billig mad

Kom gerne med jeres egne opskrifter!!

Sønderjysk karrykålgryde

Lette opskrifterPosted by Tina H Thu, February 17, 2011 19:44:53

Sønderjysk karrykålgryde


Et helt hvidkålshoved
½ kg hakket svinekød (eller oksekød)
stegeolie
Karry ca 4 spiseskefulde
Salt og peber.


Karry og kød brunes af. Evt kan man tage kødet op her så det ikke bliver helt udkogt.

Hvidkålen hakkes meget fint - á la groft løg. Der tændes under en stor 6-8 l gryde - kålen hældes i og der røres godt rundt. Kålen fyldes i ad flere gange således at al kålen er fuldstændigt gennemkogt (normalt kan det ikke være i gryden på en gang når det ikke er kogt). Man skal lægge låg på når der ikke røres.

Hele processen tager 2-3 timer at lave - så start i god tid!! :D


Opskriften er egentligt fra Ian - så det er ham der skal have ros!!!


Posted by Tina H Wed, September 19, 2018 18:25:53

Variant af Sønderjysk Karrykål: (fundet på FB)

Varm olie/smør med karry og en bouillonterning, svits et pund svin og kalv i det, snit 500 g hvidkål, riv 2 store gulerødder og snit 3 porrer, kommer det løbende i gryden og lader det svitse med, når det hele er svitset hældes 3 dl vand på, koger op og lægger låg på og skruer ned og lader det små simre, tjek ind i mellem og rør rundt, jo længere det simrer jo bedre og er næsten bedst på anden dagen, husk smag til med salt og peber.


Posted by Tina H Sun, November 27, 2011 14:31:02

Det kan anbefales at bruge en køkkenmaskine til at snitte kålen - ellers risikerer man et ømt håndled